Training

#30daysofrunning: Week 1

30daysofrunning-week1Elke dag van de maand april hardlopen. Dat is het uitgangspunt van de 30daysofrunning challenge. Ik had super veel zin om aan deze challenge te beginnen, maar door een blessure aan mijn voet kwam er tijdens de voorbije week van hardlopen niets in huis.

De challenge ging van start op vrijdag 1 april en de dag ervoor, donderdag 31 maart, liet ik op het werk een elektrisch verwarmingstoestel op mijn voet vallen. Gevolg: een gekneusde voet die helemaal blauw en gezwollen was. Ik had me geen slechter begin van de challenge kunnen voorstellen.

Omdat ook wandelen veel pijn deed, besloot ik vrijdag en zaterdag niets te doen en gunde ik mijn voet wat rust. Zondag was het zulk mooi weer dat ik mezelf niet meer kon bedwingen en naar buiten ging voor een wandeling in het bos. De rest van de week liet ik het hardlopen voor wat het was en maakte ik dagelijks een wandeling. Concreet zag mijn week er zo uit:

Vrijdag 1 april: rust
Zaterdag 2 april: rust
Zondag 3 april: wandeling 5 km
Maandag 4 april: wandeling 2 km
Dinsdag 3 april: wandeling 2 km
Woensdag 6 april: wandeling 2 km
Donderdag 7 april: wandeling 2 km

Ik had me de eerste week van de challenge helemaal anders voorgesteld en was dan ook ontzettend teleurgesteld dat ik de voorbije week niet kon hardlopen. Vandaag (vrijdag 8 april) start de tweede week van de challenge. Dit wordt dan ook de week dat ik het lopen opnieuw ga opnemen. Ik kijk er alvast ontzettend hard naar uit!

Doe jij ook mee met de 30daysofrunning challenge?

Liefs,
Aurelie

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply BySilke 8 april 2016 at 09:10

  Oooh, hoe stom 🙁 Maar wel goed dat je bent gaan wandelen, da’s ook al iets hé! Hopelijk gaat het al wat beter 🙂 Liefs!

 • Reply Judith 8 april 2016 at 11:41

  Ooh, zo jammer dat het al meteen de eerste week mis ging!
  Ik doe zelf niet mee maar probeer wel elke week 3 keer te lopen.
  Wat al een hele verbetering is op het 7 dagen per week zetel-hangen 🙂

 • Reply beautifulday4makeup 8 april 2016 at 21:12

  Oei oei, ik hoop dat het snel beter gaat met je enkel

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge