Training

Wat zijn mijn plannen na de TCS New York City Marathon?

hardloopdoelenEen jaar lang wist ik op elk moment waarvoor ik trainde. Eerst de CPC in Den Haag (maart), dan de Antwerp 10 miles (april), de 20 km van Brussel (mei), Run Disney (september) en als kers op de taart de marathon in New York (november). Maar nu staat er dus niets concreet meer op mijn hardloopplanning en dat voelt best raar.

Tijdens de marathon heb ik op een gegeven moment gedacht dat ik nooit meer zo zot zou zijn om nog eens een marathon te lopen. Nu begint het echter te kriebelen om er nog eentje te doen.

Maar dan is de vraag: welke marathon? En wanneer?

Ik wilde eigenlijk heel graag op 8 april de marathon in Parijs lopen. Doordat ik in februari-maart drie weken op vakantie ga naar Australië, en dat dus middenin de marathonvoorbereiding valt, zie ik dat niet zitten. De laatste tijd hoor ik echter veel goeds over de marathon van Antwerpen (22 april). En misschien wordt dat wel mijn volgende. De organisatie stelt deze marathon voor als snel en vlak. Laat dat nu precies zijn waar ik naar op zoek ben voor mijn tweede marathon.

Maar tegelijk wil ik ook heel graag een marathon in het najaar lopen. Op dit moment staan deze op mijn shortlist:

 • Berlijn
 • Brussel
 • Brugge
 • Gent
 • Eindhoven
 • Valencia

Er zullen dus nog heel veel keuzes gemaakt moeten worden en tegelijk zit ik ook met ontzettend veel vragen. Kan mijn lichaam het wel aan om twee keer per jaar zo’n intense trainingsperiode te ondergaan? Zal ik geen blessure oplopen? Wil ik zo snel na New York nog eens alles in het teken stellen van één groot doel? Focus ik niet beter even op snelheid in plaats van op afstand?

Voorlopig ga ik alles even laten bezinken en goed nadenken over wat ik écht wil. Op 3 december zal ik een nieuwe lactaattest afleggen om mijn vooruitgang van de laatste maanden in kaart te brengen en een schema voor het voorjaar op te stellen. Tegen dan moet ik voor mezelf een beslissing gemaakt hebben. Voor nu ga ik er enorm van genieten om even zonder schema te lopen en mijn lichaam wat rust te gunnen.

Liefs,
Aurelie

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply Marianne 15 november 2017 at 13:05

  Kom mee naar Berlijn. 😉

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge