Running gear

Review: Kalenji Kiprun LD

Kalenji Kiprun LDHardloopschoenen hebben een grote impact op je hardloopprestaties en het is dan ook belangrijk om een paar te kiezen dat past bij jouw loopstijl. Bij Decathlon hebben ze recent de Kiprun SD en LD op de markt gebracht. Dat zijn loopschoenen die geschikt zijn voor elk type voetafrol.

Enkele weken geleden schreef ik al een artikel over de Kiprun SD en LD en gaf ik wat meer uitleg over het K-only concept. Kort samengevat:

“Binnen het Kiprun gamma heb je twee modellen: de SD en LD. Die zijn respectievelijk bestemd voor lopers die vooral korte afstanden (SD) en lange afstanden (LD) afleggen.

Het K-Only concept kenmerkt zich door een pebax tussenstuk ter hoogte van de middenvoet en een zone met dubbele dichtheid aan de voorvoet. Die twee elementen zorgen ervoor dat de Kipruns geschikt zijn voor elke loper.”

Intussen heb ik al zo’n 50 km op mijn Kiprun LD’s gelopen. Tijdens die testperiode heb ik dan ook mijn mening over deze hardloopschoen kunnen vormen. Normaal gezien loop ik altijd op één van mijn twee paar Nike LunarGlides. Het was in het begin dus best wel wennen om met een ander merk te lopen. Toch was mijn eerste indruk meteen positief.

De Kiprun LD geeft voldoende demping en steun. Daarnaast sluit hij ook goed aan aan mijn voet. Ik haal hem het liefst uit de kast voor een rustig trainingsrondje tussen de 5 en 10 km want dan komt de schoen voor mij persoonlijk het best tot zijn recht. Voor snelheidstrainingen vind ik hem net iets te zwaar, maar daar zou de Kiprun SD dan weer wél geschikt voor zijn.

De Kiprun LD kost €89.99 en voor dat geld haal je een degelijke loopschoen in huis. De prijs/kwaliteit is dan ook top en ik zou deze schoenen dan ook vooral aanraden aan beginnende lopers die op zoek zijn naar een goede schoen om hun looptrainingen mee af te werken.

Welke schoenen draag jij tijdens het lopen/sporten?

Liefs,
Aurelie

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Carolien - On a Healthy Adventure 2 juni 2016 at 15:04

    Ah super dat de Kipruns je zo goed bevallen!
    Ik gebruik altijd mijn Nikes die ik ook gebruik voor fitness als ik eens ga lopen, maar eigenlijk bieden die voor te lopen net te weinig steun.

  • Leave a Reply

    CommentLuv badge